ILANG-YLAN ESENCIJA NO KOMORU salu salām. Svaigi ilang-ilang ziedi tiek audzēti Komoru salu arhipelāgā, un tie tiek destilēti ar tvaiku, lai iegūtu esenci, ko izmanto daudzu smaržu kompozīciju parfimērijā. Ilang-ilangs lieliski papildina dažādas ziedu notis un piešķir kompozīcijai eleganci, apjomu un oriģinalitāti.ĒĢIPTES KUMMENES ESSENCE Ķimenes ir aromātisks augs, kura dzimtene ir Nīla un šobrīd tiek kultivēta Vidusjūras reģionā un Tuvajos Austrumos. Tās sēklas ir viena no vecākajām zināmajām garšvielām, kas kopš seniem laikiem izmantota kā garšviela Vidusjūras valstu virtuvē. Ķimenes esence, kas iegūta ar tvaika destilāciju, tiek izmantota parfimērijā. Tā ļoti raksturīgā smarža, kas tiek lietota minimālās devās, ir silta, pikanta, nedaudz dzīvnieciska un anīsam līdzīga.INDONĒZIJAS PAŠULIJAS ESSENCE Pačūlija ir Indonēzijas un Malaizijas dzimtene. Neaizstājams parfimēra paletē, tās esence ir tvaika destilēta no žāvētām lapām. To izmanto šipra, koksnes un austrumu aromātos.